‘Beest van een jacht’ Ngoni verlaat Royal Huisman

Vollenhove – ‘Build me a beast. Don’t build me a wolf in sheep’s clothing.’ Misschien niet de meest voor de hand liggende eis bij de bouw van je superjacht, maar voor Royal Huisman geen probleem. Kijk maar.

Een klein jaar geleden maakte Quote een rondgang langs de toonaangevendste superjachtbouwers ter wereld. Ver hoefden we niet te reizen, de mondiale top schurkt gezellig tegen elkaar aan in ons land, in de watersportwereld ook wel bekend als Yacht Valley.

Tijdens ons bezoek aan de immense hallen van Royal Huisman zagen we al de ruwe contouren van een rank zeiljacht. Jurjen van ’t Verlaat, marketing- en communicatiemanager van Royal Huisman, noemde het liefkozend ‘The Beast.’ Waarom? ‘Toen de eigenaar opdracht gaf voor de bouw van Project 398 was hij helder: ‘Build me a beast. Don’t build me a wolf in sheep’s clothing’, aldus Van ’t Verlaat.

Gisteren was het zo ver en liet de Vollenhovense werf vol trots Ngoni te water. Getuige de foto’s is Royal Huisman met vlag en wimpel geslaagd. Het is een beest geworden. Het jacht ligt inmiddels in de werf van Holland Jachtbouw waar de mast gemonteerd zal worden. (QuoteNet, www.royalhuisman.com)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X