123 stickers

Bijdam Watersport in Wormer bestaat 40 jaar

WORMER – Aankomende zaterdag bestaat Bijdam Watersport 40 jaar. Apentrots zijn ze op deze mijlpaal. “Wie had dat ooit gedacht, op naar de volgende 40 jaar!”

Op 1 maart 1974 begon Bijdam Jachtbouw aan het avontuur, een eigen scheepswerf. Eerst in Oterleek en in 1976 verhuisde ze naar het pand aan de Veerdijk 103 te Wormer. Een ideale plek in het hart van Noord-Holland zowel aan de Zaan als aan het Zwet. In 1987 opende Bijdam naast de werf een winkel. Ook werd er een loods bijgekocht die 1000m² aan stalling biedt. In 1988 kwam daar een botenlift bij die tot 50 ton kan tillen.

Wanneer Sjaak Obdam gevraagd wordt naar z’n meest memorabele herinnering dan komt het schip de Old Salt bovendrijven. Deze zeilboot ontworpen door bekende jachtontwerper Van de Stadt werd gebouwd door Bijdam in opdracht van een Japanner uit Tokio. Tijdens de tewaterlating liep al het personeel van Bijdam in kimono’s die meneer Suzuki had meegenomen uit Japan. Later is deze boot zelfs nog in een Japans botentijdschrift beschreven. Echt een boot om enorm trots op te zijn. (Dichtbij, Bijdam Watersport)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X