Informatie voor de watersporter

Boot Holland is en blijft de grootste beurs voor de bouwers van stalen jachten

PERSBERICHT
boot_holland_100216Leeuwarden – De 26e editie van Boot Holland opent vrijdag om 13.00uur haar deuren en bewijst wederom dat Boot Holland de grootste beurs voor staalbouw is. Dit jaar meren er maar liefst 42 schepen met een lengte van 10 tot 16 meter af op de beurs. Maar Boot Holland is veel meer. Je vindt er een keur aan watersportaccessoires en toebehoren. Van nieuwe teakdekken tot aan elektronica en van landvasten tot aan scheepsramen en kussens. Je kunt er alles voor je boot vinden. Boot Holland vindt plaats van vrijdag 12 tot en met woensdag 17 februari in het WTC Expo Leeuwarden.
Met dit aantal schepen groeit het aantal motorjachten op de beurs met 20% ten opzichte van vorig jaar. Toen stonden er 35 in deze bedrijfstak. Boot Holland bewijst dan ook eens te meer dé stalenmotorbotenbeurs te zijn. Deelnemers in deze bedrijfstak zijn onder andere Brandsma Jachten, De Boarnstream, Aquanaut Yachting, Rheben Yachts, Abim Yachting, Bootcentrum Geertsma, Linssen Yachts, Kuster Yachts, Serious Yachts, Grouwster Vlet, Super Lauwersmeer/Frisian Motorboats, Pollard Jachtbouw, Palme Marin, Vedette Jachtbouw. Bij de motorjachten is een aantal primeurs dat voor het eerst wordt getoond aan het grote publiek.
Naast nieuwe is er ook een selectie jong gebruikte motorjachten op de beurs. Grote gangmaker hiervan is Jachtbemiddeling Van der Veen uit Terherne dat een premium selectie van tien jong gebruikte jachten presenteert. Ook Smelne Yachtcenter is, naast met twee nieuwe, met vijf prachtige jong gebruikte schepen op de beurs. Staalbouw gaat erg goed op Boot Holland. Als je geïnteresseerd bent in een stalen schip moet je dan ook zeker op Boot Holland zijn.
Ook de bezoeker die niet direct op zoek is naar een nieuwe boot, komt op Boot Holland volledig aan zijn trekken. Op het gebied van toebehoren, accessoires en diensten is er ruime keus. Van waterkaarten tot aan stoffering en van nieuwe motoren tot aan een complete refit ben je op Boot Holland aan het juiste adres.
Naast veel toebehoren en motorjachten zijn er ook veel open boten. Een respectabel aantal sloepenbouwers en importeurs presenteert een grote lijn nieuwe sloepen. Verder is er ruim aanbod met bijboten in verschillende materialen en afmetingen. Zeilboten zijn er onder meer van Sailingcenter Langweer, Hoora Heeg en Tornado Sailing uit Makkum. Tornado’s blikvanger is de Delphia 46DS en Hoora presenteert de nieuwe Motion 670 en Sailingcenter komt met de nieuwe Balt27.
Voor activiteiten moet je zijn op de stand van EasySup Supstore uit Heeg. Zij pakken dit jaar flink uit met een groot Fun paviljoen waar kiteboarding, surfen en suppen zijn samengebracht. Voor de beleving is er op initiatief van de ‘Stichting Bewegen op het Water’ een sail- en surf simulator. Als slagroom op de taart is er een heus supbad van maar liefst 25 meter waar je uitgenodigd wordt om op een supboard te stappen.
Sinds jaar en dag is er een klassieke schepen paviljoen op Boot Holland. En dat is op de 2016 editie niet anders. Op het paviljoen zijn er naast klassieke schepen ook toeleveranciers actief in deze sector. Er is een keur aan klassieke schepen met als blikvanger het SKS skûtsje van Huzum.
Toegangskaart met voordeel
De kaartverkoop is inmiddels gestart. In de online voorverkoop bedraagt een toegangsbewijs € 12,50. Aan de kassa € 14,50. De online kaarten zijn te bestellen.
Meer informatie www.boot-holland.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht