Informatie voor de watersporter

Botendieven aangehouden in De Meern dankzij ‘track en trace’-systeem

De Meern – De politie heeft zondagmorgen 2 oktober bij een loods aan de Zandweg twee mannen uit Utrecht aangehouden op verdenking van diefstal van een boot.

Die ochtend rond negen uur krijgt de Politie Utrecht een melding van de Politie Haarlem over een gestolen boot met oplegger. De boot heeft een track& trace-systeem. Dit systeem leidt de politie naar een loods aan de Zandweg in de Meern. Een agent is in de buurt en neemt een kijkje. De agent ziet een boot bij een loods staan. Twee mannen proberen de boot te verplaatsen. Als er meerdere agenten arriveren, vlucht één van de mannen weg. De agenten kunnen de andere verdachte direct aanhouden. Hij is 20 jaar en komt uit Utrecht. Hij verzet zich wel tegen zijn aanhouding. De agenten boeien hem en nemen hem voor verhoor mee naar het politiebureau. De politie treft de andere verdachte aan op de Noorderbreedte. Daar houden agenten hem aan. Hij is 43-jaar en komt uit Utrecht. Ook hij moet mee naar het politiebureau.

In de loods staan nog vier boten. De politie onderzoekt of deze van diefstal afkomstig zijn. De Politie Utrecht draagt beide mannen over aan de Politie Haarlem. De politiehelikopter heeft luchtfoto’s gemaakt. (politie.nl)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht