Informatie voor de watersporter

Bouwer Riveocean Future Shipyards in Waspik overgenomen door succesvolle StormYachts

PERSBERICHT
Heusden, Waspik – Per direct zijn alle jachtbouwactiviteiten van het in Waspik gevestigde Future Shipyards overgenomen door StormYachts in Heusden. Het betreft hier de bouw, de marketing, de verkoop, de nazorg en de doorontwikkeling van het onder de naam Rivocean 16 bekend staande plezierjacht. Dit jacht is nu met onmiddellijke ingang onder de naam Storm X-53 F (de ‘F’ geeft aan dat het hier de Frankrijk-versie betreft) als zusterschip van de reeds bestaande Storm X-53 aan de productportfolio van StormYachts toegevoegd.
Sinds 2010 bouwen zowel StormYachts als Future Shipyards plezierjachten op basis van een door Van Oossanen Naval Architects ontwikkelde en gepatenteerde FDHD-rompvorm. Door continue investeringen in reclame, marketing en ontwerpen voor verschillende doelgroepen heeft StormYachts inmiddels zijn eigen plek in de markt veroverd. Potentiële opdrachtgevers hebben nu een keuze uit negen modellen, variërend in lengte van 16 tot 32 meter.
Future Shipyards wilde zich onderscheiden met zijn speciaal voor de Europese wateren ontwikkelde Rivocean-serie. De bouw van de eerste Rivocean 16 is in volle gang, en heeft inmiddels de eindfase bereikt. De oplevering zal naar verwachting eind november plaatsvinden. De marketing van de Rivocean-productlijn werd in eerste instantie voortvarend aangepakt. De benodigde investeringen om de Rivocean-propositie bij een breed publiek bekend te maken bleven echter uit. Het noodzakelijke uitbouwen van het merk, met name van belang voor de wederverkoopwaarde, heeft niet plaatsgevonden. De eigenaar van Future Shipyards realiseerde zich uiteindelijk dat daardoor een ongewenste situatie voor de opdrachtgever van de Rivocean 16 ontstond.
Vervolgens werd StormYachts gevraagd om mee te denken over een mogelijke oplossing, mede omdat beide organisaties reeds nauw samenwerken tijdens het ontwikkelingstraject. De onlangs geïntroduceerde Storm X53, die het aanbod aan de onderzijde afdekt, is zelfs gebaseerd op dezelfde FDHD-romp als de Rivocean 16. De oplossing is gevonden in de volledige overname van het lopende bouwtraject door StormYachts, met het recht om dit jacht onder een andere naam te bouwen, te wijzigen, aan te passen en te verkopen. Uiteraard in nauw overleg met de eigenaar en de ontwerpers Frank Laupman en de naval architects van Van Oossanen.
De ontwikkeling van de Storm X-53 F (voorheen dus Rivocean 16) wordt op dit moment door een aantal potentiële kopers op de voet gevolgd, met name vanwege de combinatie van veel ruimte, luxe en comfort, een in het oog springende ontwerp, een lage doorvaarhoogte en geringe diepgang. De X-53 F is ontworpen conform de eisen van CE-klasse-A. Naar verwachting wordt de Storm X-53 F op de komende beurzen en tentoonstellingen geïntroduceerd. Bijzonderheden hierover worden binnenkort bekendgemaakt.
Meer informatie www.stormyachts.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht