Informatie voor de watersporter

Broers Bouscholte doen vandaag aanval op record Ronde om Texel, morgen veel wind verwacht

Texel – Vrijdag 14 juni doet een aantal teams een aanval op het Ronde record. Het snelheidsrecord is in handen van Herbert Dercksen en Mark Bulkeley en staat op 2 uur, 7 minuten en 7 seconden. Onder de aanvallers zijn Hans en Ronald Bouscholte op hun Nacra F20 carbon. Hun uitdaging is onder de twee uur te gaan finishen.

Volgens traditie vinden er in de dagen voorafgaand aan de Ronde om Texel een aantal aanvallen op deze recordtijd plaats. Gisteren werden vanwege de harde wind alle wedstrijden in de Texel Dutch Open en de traditionele Horstocht afgelast, vandaag worden de wedstrijden hervat. Daarnaast zullen er recordpogingen worden ondernomen, onder meer door Hans en Ronald Bouscholte, D. Willems (Nacra F20 carbon), Pierre Meermans (Nacra inter 20) en Andreas Hebler (Nacra F18).

Voor zaterdag 15 juni staat het eigenlijke ‘Rondje’ op het programma. De windverwachting is dat de aanvankelijk zuiden en naar het zuidwesten draaiende wind zal toenemen tot windkracht zes en later op de dag mogelijk tot zeven. (Sailreport, windverwachting)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht