Informatie voor de watersporter

Camper als eerste van VOR-vloot op Middellandse Zee, Puma op kop en Abu Dhabi breekt mast

Alicante (Spanje) – Camper is als eerste boot op weg gegaan in de Volvo Ocean Race. De Nieuw-Zeelandse boot verliet de haven van het Spaanse Alicante met een voorsprong van 1.39 minuten op Puma. De Spaanse boot Telefonica voer als derde de Middellandse Zee op. Abu Dhabi, Groupama en Sanya volgden. De eerste etappe van de Volvo Ocean Race voert over 6500 nautische mijlen, ruim twaalfduizend kilometer, naar Kaapstad.

In de baai van Alicante werd Puma al aangevaren door de Franse deelnemer Groupama. De Fransen bestraften zichzelf met een vrijwillige draai van 720 graden. Aan geen van beide boten was zichtbare schade na de botsing. De Chinese boot Sanya had direct een technisch probleem, maar loste dat snel op en zorgde ervoor dat alle zes de deelnemers koers zetten naar Kaapstad. Zondagochtend lag PUMA op kop.

Intussen heeft de eerste nacht met veel wind z’n tol al geeist. Abu Dhabi Ocean Racing brak z’n mast in drie stukken toen de boot op een hoge golf klapte bij meer dan 30 knopen wind, en gaat op de motor terug naar Alicante. Daar is alles in het werk gesteld voor een spoedreparatie om de boot in de race te houden. (nieuws.nlSailreport,  Volvo Ocean Race )

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht