123 stickers
Candela C-8 'powered by Polestar' deelt accu- en oplaadtechnologie met Polestar 2

Candela C-8 ‘powered by Polestar’ deelt accu- en oplaadtechnologie met Polestar 2 

GÖTEBORG, Zweden – 17 januari 2023. De nieuwe Candela C-8 ‘powered by Polestar’ is het eerste product van een samenwerking tussen Polestar (Nasdaq: PSNY) en Candela. De twee Zweedse premium mobiliteitsmerken startten in augustus 2022 een samenwerking waarbij Polestar accu’s en technologie levert aan Candela voor de aandrijving van elektrische draagvleugelboten. 

De Candela C-8 ‘powered by Polestar’ wordt naar verwachting voorzien van hetzelfde 69 kWh accupakket en dezelfde DC-laadtechnologie als die van de Polestar 2 Standard range Single Motor. Candela verwacht een actieradius van maximaal 57 zeemijl op één lading bij een kruissnelheid van 22 knopen. Dit zijn gunstige waarden in vergelijking met motorboten met een verbrandingsmotor. Het hogesnelheidsbereik is naar verwachting 2 tot 3 keer groter dan dat van conventionele elektrische speedboten. 

Lees verder op media.polestar.com

Foto: Candela

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.