Informatie voor de watersporter

Chartercrew geeft 24 en 25 maart tweedaagse training voor matroos charterschip bruine vloot

PERSBERICHT
Lelystad – In het weekend van 24 en 25 maart 2018 kunnen matrozen – zowel beginnend als wat roestig, jong en oud, man en vrouw – deelnemen aan de tweedaagse Training Matroos. Naast leuk en leerzaam, is deze training vooral ook een proeve van bekwaamheid. Over 4 jaar is kennis over veilig werken zelfs een vereiste!
Een streepje voor
Eigenlijk kan iedereen die gezond is bevonden door de keuringsarts in het bezit komen van een dienstboekje, en mag daarmee gelijk als matroos aan het werk. De Training Matroos zorgt ervoor dat je op diverse zaken die je als maat moet weten, goed wordt geïnstrueerd. Ontzettend belangrijk om veilig te kunnen werken! En daarbij heb je weer een streepje voor op al die anderen die ieder seizoen een schip zoeken.
Het programma
Op zaterdag leer je op de Bataviawerf in Lelystad een beetje over de geschiedenis van het VOC-zeilen, over verschillende technieken en zeiltermen, en krijg je een kijkje in het leven aan boord. Daarna stap je aan boord van de imposante brigantijn Bounty en wordt de theorie in praktijk gebracht. Je overnacht op de charmante tjalk Res Nova. Na een stevig ontbijt begin je aan dag twee van de training, waarin diverse zeilmanoeuvres aan bod komen. Na dit weekend heb je de basiskennis om als professionele matroos aan het werk te kunnen.
Voor de fans
Wil je na twee dagen nóg meer leren en oefenen? Meld je dan ook zeker aan voor de vervolgcursus! Van maandag 26 tot en met woensdag 28 maart kun je aan boord van de Res Nova intensief trainen hoe je als maat optimaal werkt. Samenwerking met de schipper, manoeuvres, knopen en interactie met je gasten worden in theorie en in de praktijk geleerd. Als je beide trainingen volgt, dan krijg je een mooie korting.
Meer informatie www.chartercrew.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht