Informatie voor de watersporter

Chartercrew organiseert 9 april 2016 'open introductie-dag' voor matrozen traditionele zeilvaart en andere geïnteresseerden

PERSBERICHT
Lelystad – De afgelopen tien jaar werden er jaarlijks trainingen gegeven voor aankomende en reeds werkzame matrozen binnen de traditionele zeilende chartervaart. Voor 2016 wordt deze training in gewijzigde vorm voortgezet door Chartercrew en trainer Peter Lock. Gezamenlijk hebben zij voor zaterdag 9 april een vernieuwde training matroos samengesteld.
Uniek in deze vernieuwde training is de samenwerking met de Bataviawerf. Aankomende matrozen en andere belangstellenden gaan hierbij de oude geschiedenis van het VOC zeilen te zien krijgen, als ook hoe men vroeger en nu de zeilen maakte en nog steeds repareren. Op de Batavia zullen alle zeiltermen worden besproken als ook de kennis van de veelomvattende reizen en het leven als bemanning aan boord. Daarna wordt de overstap gemaakt naar zeilschip Bounty en zal de theorie in praktijk worden gebracht. Maak in 1 dag kennis met de wereld van een professionele matroos in de traditionele zeilvaart, op een dwars getuigd schip.
In kleine groepen krijgen de deelnemers uitleg over de verschillende onderdelen die aan bod komen tijdens het zeilen. Aan het einde van deze intensieve zeildag wordt er nog even na geborreld.
Matrozen, aankomende matrozen en andere geïnteresseerden kunnen zich voor 9 april aanstaande via de website aanmelden. Kosten voor deze dag vullende training bedragen €89,- p.p. dit is inclusief entree Bataviawerf, lesboek, eten & drinken.
Meer informatie www.chartercrew.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht