windverwachting

De sluizen zijn dicht, de watersport gaat in winterslaap

IJSSELSTEIN – De bomen beginnen kaal te worden, de verwarming staat al wat hoger en als je zonder handschoenen naar buiten gaat veranderen je handen in ijspegels. Niet echt lekker weer om te gaan varen dus, en weinig mensen doen dat nu ook nog. De meeste sluizen voor de recreatieve vaart in de provincie Utrecht zijn vanaf vandaag dan ook gesloten.

De pleziervaart ligt in de koude seizoenen op zijn gat en veel jachthavens zijn boten aan het verplaatsen naar de opslag. Zo ook in Jachthaven Marnemoende in IJsselstein. De jachthaven ligt in een mooi natuurgebied. Je ziet weilanden, de kronkelende Hollandse IJsel met rietkragen eromheen en er liggen boten in het water. “We moeten nog een aantal boten uit het water halen om in de stalling te zetten en dan gaan we de winter tegemoet”, zegt Jan-Erik Reuvekamp, die samen met Jan en Mieke Kromwijk sinds 2004 de leiding heeft over de jachthaven.

Je kunt dol zijn op watersport maar je bent aardig wat geld kwijt aan een boot. Toch groeit de polulariteit weer: “Sinds 2017 is er toch weer wat meer leven in de watersport gekomen en zijn er meer mensen die een boot kopen”, zegt Reuvekamp. “De bezetting in de haven is beter dan voorheen en de winterstalling zit helemaal vol. Dus wij klagen niet over de watersport, het is voor ons nog steeds booming en leuk.” (RTV Utrecht, www.marnemoende.nl, ‘Watersportseizoen definitief ten einde’- Zwartsluis Actueel)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X