Informatie voor de watersporter

Deelnemer PUMA trekt zich na verspelen mast officieel terug uit Volvo Ocean Race en helft VOR-vloot nu uitgeschakeld

Alicante – Na gistermiddag haar mast in drie stukken naar beneden te hebben zien komen, en het tellen van de overgebleven opties, heeft het jacht PUMA besloten koers te zetten naar het op 700 mijl gelegen eiland Tristan da Cunha. Hierbij trekt PUMA Ocean Racing zich officieel  terug uit de race van de eerste VOR-etappe naar Kaapstad. Toen het jacht z’n mast brak, lag het op de tweede plaats.

 “We hebben drie meter mast over, waarop we ons noodzeil en stormfok hebben gezet. Met een beetje motor erbij houdt ons dit net op gang. We verspelen punten in de eerste etappe, maar hopen deze straks in de tweede etappe terug te verdienen. Daar kijken we al naar uit, ookal hebben we nu weinig reden om te lachen.’

Het wal team van PUMA doet z’n uiterste best de boot op tijd en gerepareerd in Zuid-Afrika te krijgen. En ook om de reden te achterhalen van de spontane breuk onder niet extreme omstandigheden. Van de zes gestartte boten in deze editie van de Volvo Ocean Race varen er op dit moment nog maar drie.

Gewonde boegman
Intussen is er ook een gewonde gevallen. Op Camper maakte boegman Mike Pammenter zo’n smak, dat hij gewond raakte aan z’n gezicht en een tand heeft gebroken. Na overleg heeft het ‘medisch teamlid’  Tony Rae z’n maat voorzien van drie hechtingen en z’n kaak verdoofd. Tijdens het gebeuren heeft Camper tijdelijk ruim aan de wind gevaren, maar nu dat het weer beter gaat met Pammenter, is de achtervolging op koploper Telefonica weer op volle snelheid ingezet. (BYMVolvo Ocean Race met dashboard)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht