windverwachting

Verlicht Dehler logo

Dehler 46 SQ, vlaggenschip met Delphinière

Het is nog even wachten op de Dehler 46 SQ, het nieuwe vlaggenschip van het Duitse botenmerk Dehler. Pas in september van dit jaar zal de wereldpremière van dit nieuwe model feestelijk worden gevierd tijdens het Cannes Yachting Festival. Voorlopig moeten we het doen met computeranimaties van de 46SQ.

 
Delphinière

Wat meteen opvalt is de stevige boegspriet, tegenwoordig ook wel de delphinière genoemd. Een delhipnière als in platform om met dolfijnen te spelen. De Dehler 46SQ kan een extra grote gennaker voeren tot wel 214 vierkante meter. En die wil je het liefst zo ver mogelijk voor de boot laten aangrijpen. Ook kan er een Code zero voorzeil worden uitgerold vanaf de delphinière. Onder het uitsteeksel vinden we het anker dat op die manier mooi vrij blijft van de romp.

Kotterstag

Ook nieuw aan de 46SC is de mogelijkheid om een kotterzeil te zetten aan een vliegende voorstag. Een zeiltje dat op het voordek aangrijpt, iets wat we ook kennen van moderne wedstrijdschepen en de Ocean Race boten. Er kan een licht zeil gezet worden om het gat tussen grootzeil en gennaker te vullen voor meer performance. Maar de kotterfok biedt ook opties voor een sterk gereduceerd tuig bij ruig weer. 
Ruim en keuzesHet interieur van de 46SQ oogt ruim. Dehler maakt gebruik van wit en licht houtfineer. Het schip is opgedeeld in drie delen en voor elk deel kan de nieuwe eigenaar kiezen uit meerdere opties. Voor de hondenkooien onder de kuip zijn meerdere opties mogelijk zoals twee dubbele bedden of een dubbel en een enkele kooi. De leefruimte kan op verschillende manieren worden ingedeeld en ook de boeg met de eigenaarshut kent varianten.


Verlicht logo

De kotterstag voor een klein stormzeil is een mooie feature voor zeilen met zwaar weer. Helaas hoort een ouderwetse navigatietafel niet meer tot de opties op de nieuwe Dehler 46SQ. Terwijl dit bij een hoge zee doorgaans toch de prettigste plek is aan boord. Dehler is wel realistisch om in te zien dat ouderwets navigeren met kaart, passer en uitgeprinte weerfaxen niet meer van deze tijd is. Althans, voor de potentiële kopers van een Dehler 46SQ. En voor die kopers is overigens de prijs ook al bekend. Die is met 384.900 euro best schappelijk als we zien dat er tweedehands Dehlers 46c te koop staan voor vergelijkbare prijzen. Maar die hebben niet het in meerdere kleuren te verlichten Dehler-logo.

Dit bericht is geschreven door Klaas Wiersma, onafhankelijk watersport journalist voor Nauticlink. Wil je reageren op dit bericht? Laat hieronder een reactie achter of stuur Klaas Wiersma een e-mail via nieuwsdienst@nauticlink.com of contact hem via linkedin

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X