Delta Marina viert 50-jarig jubileum op 5 en 6 september 2014 met boekje, receptie en wedstrijden

PERSBERICHT
Kortgene – Delta Marina, watersportcentrum aan het Veerse meer, bestaat dit jaar 50 jaar. In het weekend van 5 en 6 september vieren wij dit jubileum. In datzelfde weekend wordt op zaterdag 6 september voor de 3e keer de Delta Marina Cup gevaren. Een sportief zeilevenement voor jong en oud waarbij gezelligheid voorop staat!
Jachthaven Delta Marina in Kortgene aan het Veerse Meer is 50 jaar geleden gestart als eerste moderne marina in Nederland. Een bij uitstek familiejachthaven met veel Belgische gasten op een beschutte idyllische plek aan het Veerse Meer. Dat feest wordt gevierd met op 5 september a.s. een receptie en op 6 september a.s. een zeilwedstrijd om de Delta Marina Cup met een feest tot slot.
Na het gereedkomen van de eerste Deltawerken aan beide zijden van de Zandkreek en de totstandkoming van het Veerse Meer, kwam dit prachtige watersportparadijs tot ontwikkeling. Jachthaven Delta Marina ligt bij Kortgene op een mooie groene en beschutte plek. Deels in de oude heringerichte Landbouwhaven, nu Binnenhaven genoemd. Met mediterrane uitstraling door de moderne steigers en de bebouwing rondom. Al vanaf het eerste begin komen er veel Belgische gasten (nu ruim 60%). Naast ook Nederlandse maken ook Duitse, Franse en Engelse gasten graag gebruik van de haven en het mooie vaargebied.
Delta Marina is een full service jachthaven met veel voorzieningen. Er is veel aandacht voor veiligheid, privacy, duurzaamheid en milieu. Er zijn ca. 700 ligplaatsen met alle (sanitaire) voorzieningen, een kraan, een Service Center (o.a. Volvo Penta), spuitcabine, een Watersportwinkel met technische artikelen en kleding, een verhuurbedrijf van schepen (Waterfront Jachtcharters), een speeltuin met kleine kinderboerderij. En als horeca Watersport eetcafé BooT en restaurant Het Veerhuis. Een op het water gericht (sta)caravanpark (ruim 50 plaatsen) maakt het watersportcentrum compleet.
Het boekje dat op 5 september a.s. uitkomt beschrijft de geschiedenis van Delta Marina en bevat veel foto’s. Van het eerste begin tot heden. Het wordt uitgegeven bij De Drukkerij in Middelburg. Het eerste exemplaar wordt dan aangeboden aan de oorspronkelijke oprichter van de onderneming, Kees Becht.
Op zaterdag 6 september a.s. is de zeilwedstrijd. De Delta Marina Cup SAIL, FUN & BEATS, een sportief zeilevenement voor jong en oud. Dit wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd door enthousiaste medewerkers van Delta Marina. De dag wordt afgesloten met een feestavond met buffet en muziek. Alles in het teken van het 50 jarig bestaan dit jaar. Het belooft een gezellig, druk en feestelijk weekend te worden!
Meer informatie www.deltamarina.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X