Deskundige maker van Info20M en innovatieve watersporter Henk Bos overleden

Maasland – De Vaarwinkel meldt dat Henk Bos is overleden. Eigenaar van de Vaarwinkel Jaap van Goor: “Bos was samen met zijn dochter Janneke de drijvende kracht achter het gratis informatieblad Info20M. In een tijd dat velen nog meewarig keken als je een computer wilde gebruiken op je schip, kwamen Henk en Janneke al met oefenprogramma’s voor bijvoorbeeld het klein vaarbewijs en kielbootzeilen.”

“Zijn kennis van technische zaken was ongekend en Henk combineerde een unieke mix van oude bijna vergeten ambachtelijke technieken, moderne electronica, maar ook de kunst van het programmeren van computers. Henk was ook altijd bezig met het overdragen van zijn kennis.”

“Henk was op veel evenementen een bekend gezicht. Hij was actief voor Scouting, behoudsorganisaties voor voormalige beroepsvaartuigen, de Watersport Gebruikersgroep van de Hobby Computer Club (HCC) en nog veel meer. Veel van zijn kennis ligt gelukkig vast in een grote hoeveelheid documenten en artikelen. Daarin schuwde hij het niet om ook moeilijkere onderwerpen beet te pakken en deze op een begrijpelijke wijze uit te leggen.”

Deze website en het blad Info20m zullen, voor zover mogelijk, door Janneke Bos worden voortgezet. (Vaarwinkel Nieuwsbrief, Info20M en andere documenten)