windverwachting

‘Doe-het-zelf jachtmakelaar' verkoopsite voor boten moet nu ook in Amerika de makelaar overbodig maken

PERSBERICHT
Amsterdam – ‘Doe-het-zelf jachtmakelaar’ is gelanceerd in Amerika. Deze Nederlandse website biedt gratis advertentieruimte op meerdere gebruikte-boten websites en een unieke verkoopmodule, die het gebruik van jachtmakelaars overbodig maakt. Alle financiële en juridische zaken zijn goed geregeld, maar je betaalt nooit meer een courtage. De gemiddelde courtage is 8%, hetgeen de besparing groot genoeg maakt om er voor te kiezen zelf te verkopen.
Er is een wereldwijd overaanbod van pleziervaartuigen. Dit was al meerdere jaren het geval maar door de crisis is dit enorm vergroot, hetgeen tot enorme prijsdalingen heeft geleidt. In het tweede halfjaar van 2011 waren de prijzen al met 21% gedaald (Bron: HISWA). De prijs blijft dalen nu de vraag ook iets begint af te nemen. Particulieren konden in de betere jaren schepen kopen met de overwaarde op hun huis. Deze overwaarde is op zijn minst onzeker geworden en veel mensen willen nu graag hun schip verkopen. Verkopers weten dat ze flink water bij de wijn moeten doen. Het is immers een kopersmarkt. Omdat er ook nog eens gemiddeld 8% courtage van de verkoopprijs afgaat door een jachtmakelaar in te schakelen kiezen steeds meer mensen ervoor om zelf te verkopen. Daar kleven echter onnodige risico’s aan.
Er zijn vele goede gebruikte-boten websites waar zowel makelaars als particulieren op kunnen adverteren. Internet is de manier om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Het netwerk van de jachtmakelaar wordt daardoor steeds minder relevant. Particulieren kunnen gemakkelijk zelf adverteren. Wat echter van groot belang blijft is het goed afhandelen van de juridische & financiële aspecten. Deze rol wordt nog steeds door de jachtmakelaar uitermate goed vervult, maar is erg duur betaald, wanneer je jezelf realiseert dat deze handelingen vrij standaard zijn en slechts afhankelijk van een aantal factoren: staat het schip geregistreerd (en waar), rust er een hypotheek op het schip en wenst de koper het schip te financieren?
De verkoopmodule van ‘Doe-het-zelf jachtmakelaar’ stelt zichzelf op de situatie in en laat koper en verkoper stap-voor-stap door de gehele transactie lopen, waarbij ze alle noodzakelijke documenten en contracten aangereikt krijgen. Alles dat normaliter door de jachtmakelaar wordt gedaan is geregeld met als groot verschil dat er nooit een courtage gevraagd wordt. Dus je maakt gebruik van de noodzakelijke expertise van een jachtmakelaar, maar betaalt daar niet voor. Het is uitermate transparant en in lijn met ontwikkelingen in andere verticale markten waar de tussenpersoon eruit wordt gesneden.
Naast Amerika is ‘Doe-het-zelf jachtmakelaar’ actief in Australië, Nieuw Zeeland, Zuid Afrika, Duitsland, België, Groot Brittannië, Ierland en Canada. Het concept is wereldwijd gedeponeerd en groeit hard op het moment. “Door de crisis worden de kaarten opnieuw geschut en wordt iedereen gedwongen om na te denken over zijn business model. Er was natuurlijk al geruime tijd een verschuiving naar online, maar die zet nu versnelt door”, zegt Jort van Sisseren directeur bij ‘Doe-het-zelf jachtmakelaar. Hij en Volvo Ocean Race schipper Bouwe Bekking hebben het concept bedacht nadat het hen duidelijk werd dat booteigenaren de traditionele jachtmakelaar te duur vonden.
Meer informatie www.doehetzelfjachtmakelaar.nl

1 Bericht

 • Esther

  5 jaar geleden / 11 april 2017 om 21:15 uur

  Goedenavond,
  Ik heb een vraag waarbij ik hoop dat u mij kan helpen:
  Ik heb een ik heb 2 zeilmasten te koop.
  Beide masten zit het zeil al in opgerold.
  Één mast van 35 meter en een mast van 20 meter. Deze masten zijn van een zeilschip geweest die helaas is verbrand en waarbij alleen de masten nog over zijn. De masten zijn nog nooit gebruikt.
  Heeft u een idee hoe en waar ik deze masten te koop zou kunnen aanbieden?
  Met vriendelijke groet,
  Esther Groeneweg

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X