DOV bootverzekeringen levert nuttige tips voor uw boot in de winter

dov_220115Meppel – Overwintert uw schip in het water en is de loospijp uitgerust met een afsluiter? Laat deze dan openstaan. Steek in elke loospijp een tuinslang die minimaal 30 centimeter onder water steekt. Waarom? DOV legt ’t u uit.
In de loosgaten in de kuip van uw schip staat altijd water. Komen de temperaturen vervolgens onder het vriespunt? Dan bevriest het water, wat er vervolgens voor zorgt dat de afvoeren en de afsluiters van de loosgaten stuk kunnen vriezen. Hierdoor kan uw schip uiteindelijk zelfs zinken.
Dit kunt u eenvoudig tegengaan door stukken rubberen tuinslang te gebruiken. Sluit allereerst de beide uiteinden van ieder stuk slang waterdicht af met bijvoorbeeld een kurk. Steek vervolgens een tuinslang in iedere loospijp. Zorg ervoor dat elke slang tot minimaal 30 centimeter onder het water doorloopt.
Waarom dit werkt? Uitzettend ijs heeft veel kracht. De lucht in de tuinslang neemt deze druk op en kan als het ware ‘meeveren’. Er is daardoor voldoende ruimte voor het ijs om uit te zetten én dit voorkomt druk op de loospijp zelf.
Extra tips?
In de uitgebreide winterchecklist van DOV leest u meer tips voor winteronderhoud aan uw schip.
Meer informatie op www.dov-verzekeringen.nl.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X