Informatie voor de watersporter

Duitsers trekken zich terug uit Red Bull Youth America’s Cup

SAN FRANSISCO – In de nasleep van het ongeluk afgelopen donderdag, waarbij Olympisch medaillewinnaar Andrew Simpson om het leven kwam nadat een AC72 catamaran kapseisde, heeft het Duitse jeugdteam maandag bekend gemaakt niet deel te nemen aan de Red Bull Youth America’s Cup.

“Dit tragische ongeluk is een moment voor ons om onze deelname in de Red Bull Youth America’s Cup te re-evalueren,” zegt Klauw Lahme, ploegleider van het Duitse team. “Als zo’n tragedie een van de wereld’s beste zeilers overkomt, willen we niet de gezondheid en Olympische ambities van onze atleten op het spel zetten.”

Het Duitse team was één van de vijf jeugd teams die mee zou doen aan de Red Bull Youth America’s Cup, een nieuwe race die plaats vindt tijdens de America’s Cup regatta. De nationale teams, bestaande uit zeilers tussen de 19 en 24 jaar, zeilen op 24-voets catamarans – iets groter dan de helft van de 72-voets boten die de professionele racers gebruiken.

Het besluit van Sailing Team Germany heeft verder geen direct effect op de vier professionele teams die deelnemen aan de  America’s Cup komende herfst. (Nauticlink, SFGate, IBIPlus)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht