Informatie voor de watersporter

Ecolution van Ockels komt na duurzame oversteek van maar liefst 76 dagen zondag eindelijk op Aruba aan

Amsterdam – Na een 100% duurzame oversteek van maar liefst 76 dagen komt de Ecolution op zondag 20 januari aan op Aruba. Het eiland neemt in de wereld een leidende rol in op het gebied van duurzaamheid en heeft zich ten doel gesteld om in het jaar 2020 volledig klimaatneutraal te zijn. Wubbo Ockels gaat zich de komende drie maanden inzetten op Aruba onder het motto van Happy Energy Island.

De Ecolution en haar bemanning, waaronder Wubbo Ockels en zijn vrouw Joos, vertrok op 5 november vanuit de thuishaven Scheveningen voor haar eerste trans-Atlantische oversteek. Minister Plasterk en Mike Eman, de minister- president van Aruba, zullen de Ecolution en haar bemanning zondag om 15.00 uur in Oranjestad verwelkomen.

Aruba’s green voyage
Met de overtocht van de Ecolution wil de regering van Aruba samen met Ockels en de bemanning van de Ecolution de wereld op een symbolische wijze laten zien dat 100% duurzaam mogelijk is. Aruba neemt in de wereld een leidende rol in op het gebied van duurzaamheid en heeft zich ten doel gesteld om in het jaar 2020 volledig klimaatneutraal te zijn. De missie voor verduurzaming van het eiland Aruba sluit nauw aan bij de missie van Happy Energy, een initiatief waarbinnen Wubbo Ockels de rol van duurzaamheidsexpert op zich neemt. (aruba.com/ecolutionwww.happyenergy.nl, Ecolutions)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht