Informatie voor de watersporter

Eerste editie DutchSail WASZP EuroCup succesvol, winst naar Italianen

Voor de kust van Medemblik streden afgelopen weekend maar liefst 22 deelnemers uit zeven landen om de winst in de eerste editie van de DutchSail WASZP EuroCup. Na drie dagen racen was het de Italiaan Emanuele Savoini die als overall winnaar uit de bus kwam. Een tweede plaats was er voor zijn broer Enzio Savoini, het brons ging naar de Duitser Caspar Ilgenstein. Hidde Schraffordt uit Naarden was op de zesde plaats de beste Nederlander.

Simone Malagugini – coach van de Italianen – was na afloop meer dan tevreden met het weekend en het resultaat van zijn pupillen. Malagugini: “Een eerste en tweede plaats voor ons, prachtige condities en een geweldig georganiseerd evenement. Voor ons had dit weekend in Medemblik niet beter kunnen zijn.”

DutchSail WASZP EuroCup podium.
Met vlnr. Enzio Savoini (ITA), Emanuele Savoini(ITA), Caspar Ilgenstein (GER)

Ook Hidde Schraffordt, met zijn zesde plaats beste Nederlander, kijkt tevreden terug en was vooral dankbaar voor de geboden kansen. Schraffordt: “We hebben hier eerst zes dagen kunnen trainen en daarna een fantastisch evenement kunnen varen. Dank aan DutchSail voor het mogelijk maken van dit avontuur.”

Woorden die tot tevredenheid leidden bij organisator Michiel van Dis van DutchSail. Van Dis “Dankzij onze sponsoren en de steun van Sailcenter hebben we met DutchSail het hele seizoen zes WASZP-en tot onze beschikking. Daarmee organiseren we bijvoorbeeld de DutchSail Foiling Academy. Daarnaast worden ze gebruikt voor de trainingen in de 69F maar ook door onze selecties voor de Women’s en Youth America’s Cup. Daarnaast konden we hier een zestal Nederlandse talenten de kans bieden om mee te varen met een door ons beschikbaar gestelde boot.”

“Dat is ook de echt de gedachten achter de organisatie van dit evenement. Het geven van een kans aan de Nederlandse jeugd om op hoog niveau in eigen land zich te kunnen meten in een sterk internationaal veld in een foilende boot. Dat is denk ik goed gelukt.”

Van Dis vervolgt: “De organisatie was overigens niet mogelijk geweest dankzij de steun van onze partners. Voor dit event in het bijzonder wil ik graag onze sponsor JAJO Groep bedanken, Sailservice en SeaDis voor het racemanagement, de gemeente Medemblik en dan in het bijzonder het Regatta Center Medemblik voor hun gastvrijheid.”

Voor meer informatie: dutchsail.com

Foto: Sander van der Borch / DutchSail

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht