Informatie voor de watersporter

Ex-directeur Van den Bosch Yachting John Stalman gaat verder met watersportcentrum Allround Watersport

PERSBERICHT
Kropswolde (Groningen) – John Stalman heeft in februari zijn aandeel in Van den Bosch Yachting verkocht aan zijn compagnon Vincent Meijer. Hiermee neemt hij afscheid van deze importeur van de zeiljachten van Bavaria en Dehler. Stalman combineerde al jaren zijn functie van commercieel directeur bij het bedrijf in Almere met het runnen van de jachthaven en watersportwinkel Allround Watersport, aan het Zuidlaardermeer, in het Groningse Kropswolde. Vanaf nu richt hij zich voor 100% op de ontwikkeling dit watersportcentrum. En hij zet er meteen vaart achter. Daarom is het feest op zaterdag 16 april.
Open dag
Op de open dag op 16 april zijn er allerlei activiteiten georganiseerd. Iedereen is welkom, jong en oud. Stalman: ”Wij hebben een megastap gezet en tonen dat graag. Diversiteit is daarbij het sleutelwoord. Hierdoor zijn wij nu echt het watersportcentrum van Groningen.”
Watersportwinkel
Belangrijke stap is de verbouwing van de watersportwinkel. Het assortiment is aanzienlijk uitgebreid. Op 16 april is het aantrekkelijk daarin te grasduinen. Allround Watersport betaalt op die dag de BTW. Dat is een meevaller voor veel watersporters. Bij de start van het vaarseizoen zijn zeilers en motorbootvaarders immers op zoek naar de nodige spullen. Ook materialen voor het onderhoud van de boot zijn ruim voorradig. Daarnaast vinden watersporters in de winkel hun waterkaarten, zwemvesten en fenders. Extra categorie vormt de fun in the sun-afdeling. Die omvat wakeboards, waterski’s en tubes, waarmee kinderen zich op het water opperbest vermaken.
Bootverhuur
Nieuwe activiteit van Allround Watersport is de bootverhuur. Het is nu mogelijk het water op te gaan voor een dagdeel, weekend of week. De stabiele motorboten zijn eenvoudig te starten en te besturen. Het Zuidlaardermeer ligt voor de deur. Aantrekkelijk zijn ook de boottrips naar de stad Groningen. En voor wie meer tijd heeft, is de verkenning van het Groninger landschap vanaf het water een verrassende ervaring.. In de boten is ruimte genoeg voor de nodige bagage, die ook achter slot en grendel te plaatsen is.
Faciliteiten haven
De faciliteiten van de haven zijn de laatste jaren al aardig onder handen genomen. De botenlift en goed uitgeruste winterstalling zijn daar mooie voorbeelden van. Ook de afgelopen winter is er weer geïnvesteerd in steigers, een overdekte fietsenstalling en een nieuw speelhuis voor de kinderen. En op de net aangelegde jeu de boules-baan kan iedereen de ballen laten rollen.
Ervaring
John Stalman heeft een paar jaar geleden de haven overgenomen van zijn ouders. Hij zet al zijn landelijke en internationale ervaring in voor de uitbouw van Allround Watersport. Stalman: “Ik gebruik uiteraard al mijn kennis van grote havens en de verkoop van boten. Prioriteit blijft echter het behoud van de gemoedelijkheid van Allround Watersport.
Meer informatie www.allroundwatersport.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht