Informatie voor de watersporter

Franse Sail 'Les Tonnerres de Brest 2012' wordt het grootste maritieme feest van dit jaar

PERSBERICHT
Brest – In 2012 pakt de havenstad Brest in Bretagne weer uit met een groot maritiem feest. Sinds 1992 staat de stad elke vier jaar in de maand juli een week op zijn kop met de ontvangst van schepen vanuit de hele wereld. Dit jaar, van 13 tot en met 19 juli, viert het festival zijn 20e verjaardag en onlangs is bekend geworden dat de naam niet langer Brest 2012 zal zijn, zoals we ook “Brest 2008” en “Brest 2004” kenden, maar vanaf nu “Les Tonnerres de Brest 2012” genoemd zal worden.
Boten, zeelui en bezoekers
Meer dan 2000 boten zullen de haven van Brest bestormen. De zeven kilometer kade van de haven zal er een week lang heel anders uitzien dan de bewoners gewend zijn. Zeilboten, marineschepen, historische schepen en vissersboten vanuit meer dan 30 landen van over de hele wereld zetten samen met hun 15.000 mariniers koers naar deze marinestad in Bretagne. Het zijn niet alleen de boten waar de 650.000 bezoekers op af komen; ook de activiteiten eromheen trekken veel aandacht. Er zullen tientallen podia in de stad te vinden zijn waar meer dan 2000 muzikanten en artiesten hun act op zullen voeren.
Vijf Gastlanden
De vijf gastlanden van “Les Tonnerres de Brest 2012” zijn Indonesië, Marokko, Mexico, Noorwegen en Rusland. Elk land zal gedurende één dag in het middelpunt van de belangstelling staan. Deze erelanden zullen voornamelijk met marineschepen komen.
Entree
De kosten voor een kaartje van dit evenement bedragen €15 per dag of €26 voor twee dagen (respectievelijk €12 en €21 voor kinderen onder de 18 jaar). Kinderen jonger dan 10 jaar mogen gratis mee.
Meer informatie www.lestonnerresdebrest.fr  en www.bretagne-vakantie.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht