Garmin neemt leverancier van digitale maritieme kaarten Navionics over

PERSBERICHT
Olathe (VS), Viareggio (Italië), Eemnes – Garmin heeft Navionics S.p.A. overgenomen. Navionics is een wereldwijde aanbieder van digitale waterkaarten en mobiele applicaties voor de maritieme industrie.
“Navionics staat al jarenlang bekend als een toonaangevende leverancier van zeer nauwkeurige navigatiekaarten en mobiele applicaties voor booteigenaren, ” zegt Cliff Pemble, president en CEO van Garmin. “Door de content van Navionics te combineren met Garmin’s BlueChart® en LakeVü™ content, kunnen we onze maritieme consumenten een dekking leveren met de best beschikbare breedte en diepte. Het merk Navionics zal behouden blijven en we zullen de bestaande Navionics klanten blijven ondersteunen.”
“Sinds de oprichting is Navionics gepassioneerd over het creëren van producten die de beleving van de watersport verbeteren,” zegt Giuseppe Carnevali, oprichter en president van Navionics. “Garmin deelt deze passie en is hiermee het ideale bedrijf om het sterke merk en de reputatie van Navionics in de toekomst voor te zetten.”
Naast een populaire app voor booteigenaren heeft Navionics een uitgebreid assortiment van maritieme kaarten voor diverse wateren (zeeën, rivieren en meren). Veel van deze kaarten zijn ontwikkeld door Navionics op basis van onderzoek in het veld als daarbuiten met satellietbeelden en airborne laser scanners.
Het hoofdkantoor van Navionics staat in Viareggio, Italië. Er werken meer dan 350 werknemers wereldwijd, welke ook zullen blijven.
Meer informatie www.garmin.com