Gebroeders van Enkhuizen bouwers van nieuwe snelle Wagenborg-boot voor passagiersdienst Ameland

MAKKUM – “Binnen 1 uur van Leeuwarden naar Ameland!” Dat is de slogan die gekoppeld is aan de sneldienst van Wagenborg Passagiersdiensten die 1 april gaat varen tussen Holwerd en Nes. De werf van de Gebroeders van Enkhuizen in Makkum bouwde er de boot voor.

‘Een nieuwe dimensie toegevoegd aan het reizen over het Wad!’
Het is een uitbreiding van de dienstregeling van Wagenborg. Met dit geheel op Friese bodem gebouwde schip kunnen per afvaart straks 48 passagiers met een snelheid van maar liefst 40 km per uur de overtocht veilig en snel maken. “Hiermee wordt een nieuwe dimensie toegevoegd aan reizen over het Wad!” stellen Ger van Langen van Wagenborg en Ronald van Enkhuizen van Gebroeders van Enkhuizen uit Makkum.
Gebroeders van Enkhuizen en Wagenborg Passagiersdiensten hebben al jaren een goede relatie. Het Makkumer bedrijf zorgt er namelijk voor dat de kleinere watertaxi’s varende gehouden worden met service, onderhoud en reparaties.
Bij Gebroeders van Enkhuizen worden normaliter luxe zeil- en motorjachten gebouwd. Met de bouw van deze luxe sneldienst van 22 meter laten zij zien hoe veelzijdig het bedrijf, dat onlangs haar 25 jarig jubileum vierde, kan zijn.
Op vrijdag 2 maart 2018 wordt de Sneldienst officieel gedoopt door Joan Leemhuis-Stout, voormalig waarnemend commissaris van de Koning in Fryslân, bijgestaan door Arno Brok, de huidige commissaris. De feestelijke doopceremonie vindt in Makkum op de werf van Gebroeders van Enkhuizen plaats.
Traditiegewijs wordt bij de doop de naam van het schip bekend gemaakt.
Meer informatie www.gebrvanenkhuizen.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X