Gemeente Den Haag benut Volvo Ocean Race ten volle met Mondriaan-spinnaker zeil Team Brunel

Den Haag – Team Brunel zeilt vanaf Kaapstad tot de finish van de Volvo Ocean Race 2017-18 met een echt Haags voorzeil geïnspireerd op de iconische werken van Piet Mondriaan. Met dit grafisch baanbrekende zeil markeert Den Haag de overgang van het succesvolle Mondriaan-jaar naar het jaar 2018 dat in het teken staat van ‘Feest aan Zee’, een jaar vol activiteiten om te vieren dat Scheveningen tweehonderd jaar geleden badplaats werd.

foto: Ydwer van der Heide

Avontuurlijk en vernieuwend
De Nederlandse schipper van Team Brunel, Bouwe Bekking, is enthousiast over zijn nieuwe zeil. In vaktermen wordt het zeil een ‘mast head code 0’genoemd: “Mondriaan was zijn tijd ver vooruit. Prachtig in zijn eenvoud en toch was zijn werk echt avontuurlijk. Hij durfde te vernieuwen, uit te dagen, anders te denken. Dat zijn eigenschappen die iedere zeezeiler echt aanspreken. Wij zijn blij dat we Mondriaan aan boord hebben op onze nieuwe ‘mast head code 0’ zeil. Op naar het 24 uurrecord!”

Het afgelopen jaar was de iconische beeldtaal van Piet Mondriaan op zeer veel plekken in Den Haag te zien. Van het stadhuis tot grote hotels, van de Hofvijver tot winkels in de hele stad: overal was het rood, blauw en geel te zien. Er is hiermee aandacht gevraagd voor het feit dat honderd jaar geleden de invloedrijke kunstbeweging De Stijl is opgericht met Piet Mondriaan als belangrijkste lid. De grootste collectie Mondriaans ter wereld is permanent in het Gemeentemuseum Den Haag is te zien.

Feest aan Zee
Gedurende het ‘200 jaar badplaats’-feestjaar biedt Den Haag in 2018 een uitgebreid activiteitenprogramma met de finish van de Volvo Ocean Race van 24 juni tot 1 juli als absolute hoogtepunt. (Nauticlink, www.volvooceanracedenhaag.com, www.gemeentemuseum.nl, www.brunelsailing.net)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X