Informatie voor de watersporter

Genomineerden Conny van Rietschoten Trofee 2012 bekend gemaakt, uitroepen winnaar volgt 24 oktober

PERSBERICHT
Rotterdam – De Conny van Rietschoten Trofee is ruim 30 jaar de meest prestigieuze zeilprijs die Nederland kent. Hij wordt jaarlijks uitgereikt aan een Nederlandse zeiler of zeilster, die zich heeft onderscheiden door een opmerkelijke prestatie in de zeilsport.
Nominatie en selectie geschieden als volgt. Zeilers en belangstellenden dragen kandidaten voor. Dit kon tot 1 september via info@vanrietschotentrofee.nl of per brief. Het reglement schrijft voor dat iedere nominatie vergezeld dient te gaan van een motivering. Op basis van alle voordrachten bepaalt een onafhankelijke jury de diverse winnaars.
Genomineerd in 2012 zijn de volgende zeilers, in alfabetische volgorde:
Categorie jeugdzeilen/surfen
Afrodite Kyranakou & Jeske Kisters
Maxime Jonker
Wedstrijdzeilen nationale klasse
Jeroen de Groot & Abele de Jong
Thijs Kort & Willy Boomsma
Categorie zeezeilen
Erik van Vuuren
Categorie internationaal en olympisch zeilen/surfen
Dorian van Rijsselberge
Udo Hessels, Marcel van de Veen & Mischa Rossen
In de Sociëteit van de Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging ‘De Maas’ in Rotterdam maakt het Bestuur van de Conny van Rietschoten Trofee op woensdag 24 oktober bekend wie de winnaars zijn in elke categorie. Bij deze winnaars zit de winnaar van de Trofee.
Maas Trofee.
Tijdens de prijsuitreiking maakt het Bestuur ook de winnaar bekend van ‘De Maas’ Trofee, vernoemd naar de vereniging met wie het de uitreiking organiseert. Hij is bestemd voor iemand die zich voor de zeilsport bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt.
Onder de genodigden voor de uitreiking bevinden zich niet alleen de genomineerden in de verschillende categorieën, maar ook de vroegere winnaars van de Trofee, de media en de mensen die in zeilend Nederland een rol van betekenis vervullen. De feestelijke avond wordt o.a. mogelijk gemaakt door Delta Lloyd, hoofdsponsor van de uitreiking en de grootste watersportsponsor van Nederland.
Voor alle informatie www.vanrietschotentrofee.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht