HISWA Amsterdam Boat Show 2012 krijgt primeur complete verhaal en ervaringen zeilster Laura Dekker

PERSBERICHT
Amsterdam, 30 januari 2012 – Tijdens de 2012-editie van de HISWA Amsterdam Boat Show vertelt ‘zeilmeisje’ Laura Dekker voor het eerst het complete zeilverhaal over al haar ervaringen tijdens haar indrukwekkende wereldreis. Ze doorstond al menige storm die volwassen zeilers laten huiveren. Ze dobberde weken met windstilte moederziel alleen op de Stille Oceaan en sloeg nachten over om haar boot helemaal zelfstandig door de woelige oceanen te loodsen. Uiteindelijk zegevierde de 16-jarige heldin. Dit en meer vertelt Laura in het Zeiltheater van 7 tot en met 11 maart op de HISWA 2012 in Amsterdam RAI.
Zeilles van de jongste solozeilster ooit
Naast haar indrukwekkende verhalen deelt Laura Dekker ook haar ervaringen met jongeren in de Water Fun Zone van de HISWA. In de Water Fun Zone worden tientallen spetterende activiteiten voor jong en oud georganiseerd in het vernieuwde, 50 meter lange bassin. Laura Dekker leert hier jongeren de kneepjes uit het ‘zeilvak’. Laura over haar aanwezigheid op de HISWA 2012: “Na 27000 mijlen, drie oceanen en de rond de wereld in 366 dagen, heb ik bereikt wat ik wilde. Een vermelding in het Guinness Book of Records vind ik niet belangrijk, ik heb deze reis voor mezelf gemaakt. Graag wil ik mijn kennis delen en mijn verhaal vertellen. Ik kom graag terug naar de HISWA 2012, want ik vond het vorig jaar ook erg leuk!” De zeillessen van Laura zijn te volgen op woensdag 7 maart, zaterdag 10 maart en zondag 11 maart.
Boordevol programma in het Zeiltheater
Ook ervaren zeebonk Henk de Velde geeft acte de présence op de HISWA en vertelt waarom hij terugkwam van zijn ‘Never ending voyage’. Daarnaast nemen zeilers uit de Nederlandse kernploeg elke dag de bezoekers mee in hun voorbereiding op weg naar de Olympische Spelen van 2012 in London. Naast deze avonturier- en wedstrijdspanning biedt het programma van het Zeiltheater ook onderwerpen als Volvo Ocean Race waarbij Wouter Verbraak vertelt over zijn ervaringen en de voorbereidingen. Zeilen op de Waddenzee, Zeiltrim, Zwaar weer zeilen en Atlantic met kids zijn onderwerpen die aan bod komen. Dagelijks zijn doorlopend sessies gratis bij te wonen.
Alles op het gebied van watersport
De HISWA Amsterdam Boat Show, van 6 tot en met 11 maart, biedt nog veel meer op het gebied van watersport. Voor het eerst is er de mogelijkheid om een proefvaart te maken in RAI-Haven. Voor wie meer interesse heeft in gebruikte boten, kan ook terecht op de HISWA. Ook is er dit jaar weer een Onderhoudspaviljoen, dé plek om vragen te stellen aan professionals en producten uit te proberen en aan te schaffen. Snelheidsduivels zijn op hun plek in de Power Boat Zone en voor wie van duiken houdt kan voor het eerst dit jaar informatie inwinnen en demonstraties bekijken in het Duikpaviljoen.
Meer informatie en goedkope toegangskaarten (ook met NS dagretour) op www.hiswarai.nl