windverwachting

Initiatief ter nagedachtenis Engelse zeiler Simpson voor ‘zeilwedstrijdrecord’ om jeugdzeilen te steunen

Noordwijk – Op dit moment maken veel zeilers zich sterk voor Bart’s Bash, een wereldwijde zeilwedstrijd op 21 september 2014, die in het Guinness Book of Records moet belanden.

Het is een Engels initiatief ontstaan uit Andrew Simpson Sailing Foundation. Simpson was de innemend olympisch zeiler, die is omgekomen bij een ongeluk tijdens de trainingen voor de laatste America’s Cup. De gesuggereerde bijdrage van elke deelnemer zou 5 pond ‘voor het goede doel’ zijn, in dit geval het jeugdzeilen gesteund door de Andrew Simpson Sailing Foundation.

Elke club of groep zeilers kan zich aanmelden en z’n eigen wedstrijd uitschrijven, zolang de baan maar minimaal een kilometer lang is en er 15 minuten wordt gezeild.

Veel Nederlandse olympische zeilers zoals Marcelien de Koning, Annemieke Bes, en zeiler Pieter-Jan Postma, die de omgekomen Simpson nog persoonlijk hebben gekend, maken zich sterk voor dit initiatief. (Nauticlink, bartsbash.co.uk, RTVNH, audio – Zeilen, Watersportverbond, andrewsimpsonfoundation.co.uk)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X