Informatie voor de watersporter

Instructeurs Zeilschool Oer `t Hout met Pinksteren extra getraind op didaktiek en veiligheid

PERSBERICHT
Grou – De laatste jaren is het aantal jonge kinderen, dat begint met zeilen erg gegroeid en dit merkt men ook bij Zeilschool Oer ’t Hout. Daarom investeert het bedrijf dat onderdeel is van het gelijknamige waterhostel tijdens de pinksterdagen in de lesgeef-kwaliteiten van haar instructeurs.
In Nederland merken we de laatste jaren dat de vraag van jonge kinderen naar het leren zeilen, in bijvoorbeeld een optimist, erg is gegroeid. Uit cijfers van de ‘Commissie Watersport Opleidingen’ (CWO) blijkt ook dat het aantal jeugdzeildiploma’s, dat is behaald is gegroeid en de verwachting is dat het einde van de groei nog niet bereikt is.
Veiligheid en kwaliteit is natuurlijk bij alle zeillessen van essentieel belang, maar zeker bij jonge kinderen. Het is van groot belang dat de veiligheid goed is geregeld, zodat de kinderen in een goede omgeving goed kunnen leren zeilen. Oscar van Dalen, bestuurder bij Oer ’t Hout: “Het is dan ook zaak dat instructiegroepjes niet te groot zijn en dat de instructeurs goed weten hoe ze jonge kinderen het zeilen bij kunnen brengen. Juist op dit ogenschijnlijk logische punt gaat het vaak fout! Groepjes van meer dan 7 kinderen of instructeurs die ongeschoold en onvoorbereid deze belangrijke doelgroep les moeten geven…”
Tijdens het pinksterweekend zullen bij Oer ’t Hout in Grou alle instructeurs, die komende zomer deze jonge groep kinderen les zullen geven een speciaal trainingsweekend volgen. Workshops en cursussen over onder andere de manier van leren door jonge kinderen en organisatie op het water om de kwaliteit en veiligheid hoog te houden zijn middelpunt van het weekend. Alles om de kinderen een plezierige eerste aanraking met het zeilen te laten ervaren met als doel natuurlijk het felbegeerde CWO diploma aan het eind van de cursus.
Meer informatie Zeilschool Oer `t Hout

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht