windverwachting

Jaarlijkse 'Oud Zeilend Hout'-wedstrijd dit jaar op 27 en 28 juni met extra aandacht voor gangengebouwde Olympiajollen

Persbericht
oud_zeilend_hout_2015Groningen – Sinds 2007 organiseert de Stichting ‘Oud Zeilen Hout’ jaarlijks het “Oud-Zeilend-Hout Evenement”. Dit jaar wordt de negende versie georganiseerd in samenwerking met de VW ‘De Twee Provinciën’. Het evenement wordt georganiseerd op 27 en 28 juni op het Paterswoldsemeer.
De stichting organiseert zijn evenementen om daarmee oude houten wedstrijdzeilboten de gelegenheid te geven om in een gemoedelijke sfeer aan een serie zeilwedstrijden mee te doen.
Het gaat daarbij om boten als Vrijbuiters, Larken, 7m10-klasse, W-klasse, 12 m2 BM, 16m2 stip- of punt-klasse, ZM-jollen, Akkrumerjollen en boten van de Adspirantklasse, dus klassen die niet meer als zodanig erkend worden en om oude houten Tempo Scow’s, en OK-jollen, gangengebouwde Olympiajollen, houten Finnjollen en FD’s. Allemaal boten die technisch achterhaald zijn en al lang niet meer met hun moderne soortgenoten mee kunnen doen.
Vorig jaar hebben we speciale aandacht gegeven aan de Vrijbuiterklasse, de experimentele racemachines van vóór de oorlog. Het is ons toen gelukt om vier van deze boten op het evenement te krijgen. Vanzelfsprekend rekenen we ook weer op hun deelname.
Dit jaar richten we ons op de gangengebouwde Olympiajollen. Tachtig jaar geleden, in 1935 werden de eerste boten van deze klasse voor het Watersportverbond gebouwd. We hopen we dit jaar een aantal van deze prachtige eenmansboten op ons evenement te kunnen verwelkomen. Een paar toezeggingen hebben we al.
Aanvang 1e wedstrijd op zaterdag 27 juni is om 12.00 uur.
De start van de 2e race is om 14:30 uur. De 3e start is om 15.30 uur.
Op zondag 28 juni is de 1e start om 10.30 uur, en de 2e start om 13.00 uur.
(Tijden uiteraard onder voorbehoud.)
Zoals altijd bij onze evenementen worden de wedstrijdbanen zo uitgelegd dat de wedstrijden van de wal af goed te volgen zijn. En op het terras van de VW De Twee Provinciën aan de Meerweg zal het uiteraard gezellig toeven zijn.
Meer informatie www.oudzeilendhout.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X