windverwachting

Jachthaven Cadzand-Bad maakt raad wanhopig

OOSTBURG – Onduidelijkheid over de vorm en inhoud van het Investeringsfonds Cadzand-Bad maakt een besluit over een bijdrage van 3 miljoen euro voor de aanleg van een jachthaven lastig. Dat ervoer de Sluise gemeenteraad dinsdag in een turbulente commissievergadering.

De Stichting Promotie Cadzand, die een haven wil aanleggen in de kustplaats, vraagt een bijdrage van 3 miljoen euro uit het Investeringsfonds. Dat is een pot geld waaraan ontwikkelaars met plannen in Cadzand-Bad een bedrag moeten doneren en waarmee ‘projecten in de openbare ruimte’ worden betaald. Het bestuur bestaat uit burgemeester Jacques Suurmond, wethouder Peter Ploegaert, de voorzitter van de Vereniging van Eigenaren Cadzand-Bad (Peter Faas) en Paul Hoen, namens Roompot.

Het fondsbestuur wil niet verder gaan dan een bijdrage van 500.000 euro. “In dat geval komt er geen jachthaven”, is de reactie van de initiatiefnemers, die hopen dat de gemeenteraad Suurmond en Ploegaert terug naar het fonds stuurt met de opdracht drie miljoen beschikbaar te stellen. (PZC)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X