Informatie voor de watersporter

Kinderen op motorbootje in Zwartsluis gevaarlijk

Zwartsluis – De politie gaat meer toezicht houden bij de Piepertkolk in Zwartsluis. Dat meldt Wim Dierkx, voorlichter van de politie IJsselland. De gemeente Zwartewaterland meldde woensdag dat ze klachten van inwoners van Zwartsluis kreeg over de ‘luide en roekeloze’ pleziervaart. Met name bewoners langs de oevers van Barsbeek en de Piepertkolk vinden dat.

Na aanleiding daarvan heeft de gemeente contact gezocht met de partners van het ‘Waterplan’ – onder andere de Waterschappen en de politie. Die laatste heeft nu besloten meer te controleren “Mensen moeten echter niet verwachten dat ze ons elke dag zien. Daar hebben we gewoon te weinig mensen voor, zeker omdat ook in Giethoorn geklaagd wordt over de pleziervaart”, vertelt Dierkx.

Een bewoner aan de Graaf Lodewijklaan hoopt dat hij de waterpolitie de komende tijd vaker ziet. De man die niet met zijn naam in de krant wil, heeft niet zozeer last van de pleziervaart, maar meer van kinderen die met een motorbootje rondjes scheuren op de Piepertkolk. (deStentor)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht