123 stickers

Laura Dekker gestalkt door pedofiel en kreeg te maken met meerdere ongewenste avances

Zeilmeisje Laura Dekker is ruim een jaar lastiggevallen door Gerard W., een 60-jarige pedofiel. W. heeft zich uiteindelijk bij de politie aangegeven, om ‘met mezelf in het reine te komen’. De officier van justitie beaamt dat, maar heeft toch een straf geëist van twee jaar, waarvan acht maanden voorwaardelijk, een proeftijd van vijf jaar en verplicht contact met de reclassering voor een behandeling.

Vader Dick Dekker is opgelucht. ‘Ik heb mijn dochter voor hem gewaarschuwd. Het kostte veel moeite hem weg te houden.’ Dick Dekker moet de uitspraak nog twee weken afwachten, maar is opgelucht dat W. voor de rechter moest verschijnen. ‘Dan is hij tenminste in het vizier van de instanties.’

Volgens Dick is W. overigens niet de enige die zijn dochter lastigviel. Hij zegt dat Laura veel last heeft gehad van de avances die zij kreeg van W. en andere mannen. ‘Het is een van de oorzaken waardoor ze destijds is ingestort.’

Op dit moment is Laura Dekker op Tahiti, waar ze als ster is onthaald, en is op doorreis met haar boot Guppy naar Nieuw-Zeeland, waar ze zich wil vestigen. (AD, De Telegraaf, RTL, Laura Dekker)

1 Bericht

  • Fred

    10 jaren geleden / 20 juli 2012 om 15:36 uur

    Wat mensonterend om te moeten lezen hoe een jong, fris meisje dat de erkenning en bewondering van iedereen verdient, uiteindelijk Nederland moet ontvluchten omdat ze niet veilig is voor grijpgrage pedofielenhanden. Waar was de AIVD, waarom is deze Gerard niet aangehouden? Dick Dekker noemde al eerder dat de Nederlandse overheid een aanslag beraamde op Guppy – was de tijd die in de voorbereiding van deze aanslag is gaan zitten niet beter besteed gweest aan de pedo-jacht?

    Het wordt tijd voor een grondig onderzoek, waarbij de onderste steen boven moet komen!

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X