windverwachting

Laura Dekker na stormachtige zeilreis uit Tahiti aangekomen in geboorteland Nieuw-Zeeland

Whangarei (Nieuw-Zeeland) – Met een gescheurd, maar vervangen grootzeil en een nieuwe storm op de hielen is Laura Dekker vandaag aan het einde van de middag lokale tijd vanuit Tahiti aangekomen in Marsden Cove bij Whangarei. Er stond een harde wind met vlagen van 30 knopen en het was er 14 graden.

“De laatste dagen waren zwaar vanwege het aanhoudende stormachtige weer. Nu eerst een warme douche”, was het belangrijkste wat de 16-jarige  ‘jongste wereldomzeilster in etappes’ zei bij aankomst. Laura Dekker, die op 20 september 17 jaar zal worden,  wil in haar geboorteland Nieuw-Zeeland nu een eigen leven gaan opbouwen. (3News – video,  Northern Advocate, Sail-World, Laura Dekker)

3 Berichten

 • G.H.Hakeboom

  10 jaren geleden / 3 september 2012 om 11:15 uur

  Ik wens je heel veel succes in je verdere leven
  en kan met een gerust hart zeggen dat je dit zeker zal lukken.Het staat vast dat je een enorm doorzettingsvermogen hebt SUCCES!!!!!!!

 • j.v.d.hidde

  10 jaren geleden / 3 september 2012 om 12:59 uur

  Laura jij blijf me verbazen, weet wel heb altijd in jou gelooft. Ik wens je ook een mooi leven in Nieuw-Zeeland toe. Jij ben voor hoop kinderen het bewijs dat mensen niet zo negatief over de jeugd moeten wezen, de een is nu eenmaal vroeger zelfstandiger dan de ander.
  Lieve Laura het ga je goed en maak er iets moois van daar, maar beloof me dat je ook ons mooi Nederland niet zal vergeten. dikke kussss en een knuffel , hoop veel van je te horen.

 • Willem

  10 jaren geleden / 3 september 2012 om 15:17 uur

  Wat een eer voor Nieuw Zeeland en wat een enorm verlies voor Nederland! Na alles wat Nederland jou heeft aangedaan is het begrijpelijk dat je dit land de rug toekeert. Je bent erin geslaagd te ontsnappen aan de verstikkende bemoeizucht van sadistische ambtenaren die maar een doel hadden, namelijk jou kapot te maken. Je hebt gewonnen, en de staat heeft verloren. Jouw vertrek is de prijs die de Nederlanders moeten betalen toen we toekeken, maar jou niet te hulp schoten – alsof de tweede wereldoorlog en de Jodenvervolgingen ons niets hebben geleerd…

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X