Informatie voor de watersporter

Marit Bouwmeester levert glorieus gevecht in onstuimige baai

Rio de Janeiro – Zeilster Marit Bouwmeester trainde drie jaar in Rio de Janeiro. Haar toewijding werd beloond met goud. “Blij dat ik hier nooit meer hoef te varen.”

Met de Nederlandse vlag om haar schouders rende Marit Bouwmeester juichend over het hete zand van de Marina da Glória, langs de baai van Guanabara. Eindelijk had ze de medaille die ze eigenlijk vier jaar geleden al had verdiend. Maar toen werd het zilver.

De Friezin wist wat ze er allemaal voor gedaan had, het opstapje naar de enige trede op het podium die haar interesseerde. Bouwmeester (28) trilde nog na van de medaillerace waar ze, wegens gebrek aan wind op maandag, een etmaal op had moeten wachten. „Het was verschrikkelijk”, sprak de nieuwe olympisch kampioen in de Laser Radial. „Zulke veranderlijke wind, hoge golven door alle motorboten, windvlagen, windwakken. Ik ben zo blij dat ik nooit meer op deze plek hoef te varen. Rio is zo ongelooflijk lastig, met de wind. Op zo’n dag als vandaag moet je een beetje geluk hebben. Ik ben heel gelukkig. Ik heb de hele week heel hard gewerkt voor elk punt. Daar trek ik in de medal race profijt van. Ik wist bij de finish niet of ik had gewonnen. Ik was zo opgelucht.” (NRC)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht