Informatie voor de watersporter

Minder validen varen mee vanuit Veere en sociale integratie belangrijk thema bij Sail de Ruyter 2013

PERSBERICHT
sailderuyter_zilvermeeuwVlissingen – De organisatie van Sail de Ruyter is erin geslaagd om een grote groep minder validen en mensen die verzorging nodig hebben van het evenement te laten genieten. Op donderdag 22 augustus start Sail de Ruyter 2013 o.a. vanuit Veere met een traditionele doorkomst door het Kanaal door Walcheren van een vloot van kleinere zeilschepen en andere schepen van het maritiem erfgoed. Minder validen en mensen die verzorging nodig hebben, kunnen tijdens de Sail In meevaren op de Zilvermeeuw 2.
De deelnemers gaan ‘s morgens vroeg aan boord bij de loskade van Middelburg. Zo kan het schip de varende stoet vanuit Veere tegemoet varen en aansluiten voor de tocht naar Vlissingen. De aankomst is vanaf 12.00 uur bij de Dokhaven. Na een lunch aan boord met uitzicht op het maritieme spektakel, vaart het schip weer terug naar Middelburg waar voor ieder de reis naar huis weer aanvangt.
Er kunnen ruim tweehonderd minder validen meevaren en een staf van (para-) medisch personeel en verzorgende vrijwilligers. De organisatie Sail de Ruyter Zeeland is er trots op dat met dit onderdeel het evenement niemand wil uitsluiten. Dit past ook prima in de extra inzet die voortkomt uit de certificatie voor Green Key als keurlabel.
Een groep van vier studenten Verpleegkunde van de University of Applied Sciences (HZ) heeft vorig jaar onderzocht hoe ouderen en minder validen mee kunnen doen aan Sail de Ruyter 2013. Hun keuze viel op meevaren op de Zilvermeeuw 2.
De studenten regelden de organisatie rondom de vaartocht. Drie van deze nu afgestudeerde verpleegkundigen, maken deel uit van het medisch team dat met de Zilvermeeuw 2 meevaart. Dit team is samengesteld door Nationale Vereniging de Zonnebloem/regio Zeeuwse Eilanden. Deze vereniging is er samen met Werkt voor Ouderen in geslaagd de deelnemers te werven om de boot bezet te krijgen en de verdere organisatie op zich te nemen.
Verder is er tijdens de Vlootschouw op zaterdagmiddag 24 augustus een gereserveerd terras voor rolstoelgebruikers op de Boulevard Bankert naast de Zeevaartschool.
Meer informatie www.sailderuyter.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht