Moederdag cadeau-special van Team Brunel in de Volvo Ocean Race

Newport – Team Brunel maakt tijdens de tussenstop in Newport slim gebruik van moederdag om nog maar eens te antwoorden op al die vragen over de verschillende vrouwen met jonge kinderen in de Volvo Ocean Race. Om een beeld en begrip te wekken. Volgens de één gaat het immers om ontaarde moeders, volgens de ander om rolmodellen. Foto’s en filmpje over de praktijk doen vertederen en dat is natuulijk goed voor iedereen. En zeker voor het merk Brunel. Op moederdag.

Foto: Rob Smalley / Team Brunel
Met haar 41 jaar is Abby Ehler (UK) een van de meest ervaren zeilsters in deze editie van de Volvo Ocean Race. Op zesjarige leeftijd nam haar vader haar voor het eerst mee het water op. “In het begin haatte ik het,” kijkt Abby terug. Na een paar maanden, toen ze alleen in harde wind in een kleine zeilboot voer, veranderde dat plots: “Ik had voor het eerst het gevoel dat ik de elementen aankon, een moment van puur geluk dat ik nooit zal vergeten.”

Nu, 35 jaar later, is Abby moeder van de zesjarige Harley en bezig aan haar derde Volvo Ocean Race. Een kort interview met deze moeder die meedoet aan de Volvo Ocean Race.

Wat is de belangrijkste les die je als moeder je kind meegeeft?
“Ik weet niet zeker of dat één specifiek ding is, er zijn veel elementen: respect, disciplin en anderen behandelen zoals jezelf behandeld wilt worden. Ja, ik denk dat ik gewoon probeer een goed kind op deze wereld te zetten, net zoals de meeste ouders.”

Wat leert de race ons ons?
“Als samenleving vergroot de race zeker het bewustzijn over de vervuiling van de oceaan. Dat is één van de grootste problemen die we zien. Er komen niet veel mensen op de plekken waar wij komen. Om de beelden en verhalen uit die delen van de wereld over te kunnen brengen is een voorrecht. Zo hopen we de ogen van de wereld te kunnen openen.”

“In termen van wat de race mij leert. Het is zeker een race die je karakter vormt, het stelt je lichamelijk en mentaal op de proef, ik ben er van overtuigd dat je er een beter persoon door wordt.”

“Wat het mijn kind leert? Het is goed voor hem om de race thuis te volgen op een kaart en te weten dat de wereld groter is dan alleen Engeland. Hij heeft het voorrecht gehad om naar enkele van de tussenstops te gaan, verschillende culturen te ervaren en verschillende mensen te ontmoeten.”

Hoe zie je de toekomst voor de volgende generatie?
“De wereld is zich zeker meer bewust van het probleem van plastic vervuiling, het broeikaseffect, er zijn veel factoren die een samenleving beïnvloeden in de wereld waarin we leven. Ik denk dat onze sport helpt om dit bewustzijn te verhogen. Het is een langzaam en lang proces, maar we zijn stappen in de goede richting aan het zetten.” (Nauticlink, Team Brunel)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X