123 stickers

Museumhaven Willemsoord heeft plaats voor enkele historische vaartuigen

Den Helder – Museumhaven Willemsoord heeft verschillende afmeerlocaties voor historische vaartuigen beschikbaar in de gracht aan de westkant van het voormalige marinewerfcomplex in het stadshart van Den Helder. Er is geen havengeld verschuldigd, alleen een bescheiden vergoeding voor instandhouding van de Museumhaven.

Museumhaven Willemsoord, gesitueerd in de grachten rond de monumentale Oude Rijkswerf, biedt ligplaats aan circa 50 historische bedrijfsvaartuigen, waaronder tjalken, botters, aken, stoom- en motorsleepboten, vrachtschepen, marinevaartuigen en reddingboten. Blikvanger is het felrood gekleurde lichtschip Texel dat 65 jaar geleden ook op deze werf is gebouwd.

Als gevolg van verkoop en verhuur elders zijn de afgelopen tijd diverse schepen uit de museumhaven vertrokken. Het bestuur van de Stichting Museumhaven Willemsoord wil de verlaten ligplaatsen graag weer ingenomen zien door andere historische bedrijfsvaartuigen. Deze dienen bij voorkeur ouder te zijn dan 50 jaar en in goede staat van onderhoud te verkeren. (Schuttevaer, www.willemsoordbv.nl)