Informatie voor de watersporter

MYS Medemblik als expert behandeling osmose benoemd tot International Paint Gelshield Application Center

PERSBERICHT
Medemblik – Sinds dit jaar is MYS Medemblik officieel benoemd tot International Paint Gelshield Application Center. Het netwerk van Gelshield Applicatie Centers biedt een uitgebreide ervaring, professionele bekwaamheid, know-how en accommodatie voor de behandelingen van osmose door International ontwikkelde Gelshield oplosmiddelvrije epoxy. De grondige productkennis, een ervaren team en de goed verzorgde outillage maken dat MYS een uitstekende partner is om schepen te behandelen tegen osmose en/of te voorzien van de beste bescherming met Gelshield.
Osmose is een degeneratieproces in het glasvezellaminaat en wordt veroorzaakt door een chemische reactie tussen water en de reststoffen in de scheepsromp. Het water dringt door de gelcoat heen het laminaat in en reageert met de daar aanwezige chemische stoffen tot zuren. Deze zuurhoudende stoffen bouwen op hun beurt druk op achter de gelcoat, waardoor blazen en uiteindelijk ook barsten kunnen ontstaan. Wanneer de gelcoat op deze manier beschadigd wordt, zuigt het onderliggende laminaat water op als een spons.
Osmose wordt niet alleen veroorzaakt door water buiten de romp, maar ook het bilgewater kan dit probleem veroorzaken. Het is daarom zinvol te proberen de bilges droog te houden.
Bij een osmosebehandeling haalt MYS het jacht uit het water en wordt de romp zorgvuldig geïnspecteerd op vocht en doorgemeten met professionele meetapparatuur. Als er osmose wordt geconstateerd, wordt de oude verflaag en/of gelcoatlaag verwijderd. Daarna kan er voor worden gekozen om middels Hotvac de huid geforceerd te drogen. Door regelmatig spoelen worden de zuren die de huid aantasten, verwijderd.
Wanneer het onderwaterschip is gedroogd en toe is aan de behandeling, wordt het jacht bij MYS in de spuitloods geplaatst. Het jacht wordt eerst grondig geschuurd en afgeblazen. Vervolgens komt er een laag Gelshield Plus over het onderwaterschip, waarna het gehele onderwaterschip strak wordt geplamuurd met epoxy plamuur van Internationaal. Dit wordt geschuurd tot een strak geheel. Op het onderwaterschip wordt vervolgens 300 mu Gelshield 200 aangebracht voor een waterdampdicht systeem. Hier overheen komen twee lagen International Paint antifouling met kleur naar keuze. MYS krijgt uw jacht met deze grondige aanpak weer in prima conditie. Uiteraard gaat de aflevering gepaard met het bijbehorende Gelshield garantiecertificaat voor 5 jaar.
Meer informatie www.mys.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht