Nederhavens start zoekmachine voor Nederlandse aanlegplaatsen en jachthavens

PERSBERICHT
nederhavensUtrecht – Vanaf vandaag helpt Nederhavens watersporters over de hele wereld met het vinden van een vaste ligplaats of nautische bestemming in Nederland. Watersporters kunnen op de website de grootste ligplaatsdatabase van Nederland doorzoeken (>50.000 ligplaatsen) en jachthavens, watersportverenigingen of aanlegplaatsen vergelijken in het Duits, Nederlands of Engels.
Van kleine watersportverenigingen tot grote jachthavens, alle locaties zijn op Nederhavens vertegenwoordigd (>1300). Voor Friesland zijn tevens alle gratis (Marrekrite) aanlegplaatsen meegenomen (>3500 ligplaatsen). De website presenteert deze resultaten op een vergelijkbare manier als succesvolle websites uit de vastgoedsector, zoals Funda.nl en Jaap.nl.
De gebruiker kan met de zoekfunctionaliteit gemakkelijk jachthavens vergelijken en vinden wat hij of zij zoekt door te filteren op wensen en behoeftes. Met de kaart kan gezocht worden naar locaties op de route of dichtbij huis. De kaart zal bovendien in de komende periode uitgebreid worden met bruggen/sluizen en andere nautische objecten. Watersporters worden uitgenodigd om hun ervaringen over locaties te delen en een aanvullend (systematisch) beoordelingssysteem voor jachthavens is in de maak. Uiteindelijk gelooft Nederhavens op deze wijze de kwaliteit van watersport in Nederland te kunnen verbeteren en de Nederlandse watersport breder internationaal bekend te maken.
Gebruik van Nederhavens is gratis, zowel voor bezoekers als voor jachthavens, watersportverenigingen en gemeentes. Deze bedrijven kunnen zich gratis registreren en hun basisprofiel aanvullen om zo meer aandacht op henzelf te vestigen. In de toekomst geeft de website bedrijven tegen betaling mogelijkheiden om extra op te vallen.
Meer informatie www.nederhavens.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X