Informatie voor de watersporter

Nederlandse eigenaar verkoopt zelfgebouwd zeiljacht (€12 miljoen)

Op bijna alle mogelijke manieren is het 64,5 meter lange zeilschip Atlantic een Nederlands superjacht: gebouwd door het Zuid-Hollandse Van der Graaf en eigendom van de Nederlandse Ed Kastelein, zij het niet dat het schip onder de vlag van het Verenigd Koninkrijk vaart. Voor €12 miljoen is het schip van u. Om de verkoop te bespoedigen, vertelt Kastelein aan Boat Internationaal aan boord van zijn varend trots over hoe het schip werd gebouwd.

De Atlantic is namelijk niet het eerste schip dat Kastelein, via moeders kant gelinkt aan de Holland Amerika Lijn-familie Van der Vorm, bouwde. De Atlantic die in 2010 werd opgeleverd door de Nederlandse jachtwerf was geïnspireerd op het gelijknamige schip dat in 1903 het levenslicht zag. De originele blauwdrukken waren onvindbaar en dus werd het moderne ontwerp geschetst aan de hand van oude foto’s.

Voor €10 miljoen minder vaart u een ander schip van Kastelein

Als opdrachtgever leunde Kastelein niet afwachtend achterover. Hij had de leiding over het zeilplan, het interieur en de mechanische onderdelen van het schip. Zoals gezegd met de nodige ervaring in pacht, want Kastelein was betrokken bij de bouw van het 44 meter lange zeiljacht Zaca a te Moana (momenteel te koop voor €2,1 miljoen) en het 50 meter lange zeilschip Eleonora. Met laatstgenoemde liep het minder goed af: dat jacht werd in de zomer van 2022 in Spanje onder water geramd door een redding vaartuig.

Goed, voor €12 miljoen betrekt u de eigenaars hut. In totaal is er ruimte voor twaalf gasten in zes slaapkamers en daarnaast nog een team van zes crewleden. De bijboot met 115 pk en plaats voor 12 opstappers krijgt u erbij. Below deck waant u zich in een soort nautische variant van de Oriënt-Express. En om de jaarlijkse kosten van het onderhoud een beetje te dekken, kunt u het schip laten charteren voor zo’n €110.000 per week, zoals Kastelein ook deed. Foto’s kijken of een bod uitbrengen doet u bij de makelaar.

Voor meer informatie: Quotenet.nl

Foto: Campers & Nicholsons International

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht