Nederlandse SCA-zeilster Brouwer over laatste plaats in tweede etappe Volvo Ocean Race: ‘Het was zwaar…’

 foto's:  Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race en Team SCA
foto’s: Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race en Team SCA
PERSBERICHT

Abu Dhabi – Vannacht zeilde ook Team SCA, met de Nederlandse Carolijn Brouwer aan boord, als zesde en laatste boot door de finish in Abu Dhabi. Daarmee kwam de tweede etappe van de Volvo Ocean Race 2014-15 tot een einde. Bij binnenkomst spraken de gezichten van de elf topzeilsters boekdelen. Eenmaal afgemeerd kwam Carolijn Brouwer op verhaal.

“Het was een zware etappe voor ons. We hebben mooie dingen laten zien, zoals de start met harde wind. We verlieten als derde de baai, maar in de eerste nacht verloren we het contact met de vloot. Dan maak je het jezelf best lastig. Vanaf toen was het steeds terugknokken.”

Het weer liet zich bovendien van andere kant zien dan traditioneel van deze route mag worden verwacht. Brouwer: “Normaal zit je een week lang in de passaatwind. De overtrekkende tropische depressie was weliswaar zwak, maar wist het weerpatroon wel te storen. Daardoor was het voor iedereen lastig. Wij hebben daarin een fout gemaakt en zo behoorlijk wat mijlen verloren. Al met al lig je dan achterop en zijn er weinig mogelijkheden om terug te komen in de race.”

Toch bleef de bemanning gemotiveerd, zo blijkt uit de reactie van Brouwer: “We zijn blijven knokken en zijn in de laatste honderd nautische mijlen wel twintig keer gegijpt. We hebben veel geleerd en dat nemen we mee in de derde etappe. We zijn een bijzondere groep meiden met hetzelfde doel. Dat is denk wat ons als team zo sterk maakt.” Schipper Sam Davies voegde daaraan toe: “Buiten de navigatiefout zeilden we eigenlijk beter dat in de eerste etappe voor wat betreft de bootsnelheid, manoeuvres en de algehele performance. We hebben veel toegepast van wat we op weg naar Kaapstad hadden geleerd.” (www.teamsca.com, Volvo Ocean Race)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X