123 stickers

Nieuw type KNRM-reddingboot NH 1816 bewijst in kapseisproef inderdaad zelfrichtend te zijn

PERSBERICHT
knrm_NH1816Gorinchem – De nieuwste reddingboot type NH 1816 van de KNRM heeft bij Damen Shipyards Group in Gorinchem één van de belangrijkste proeven doorstaan, voordat de boot kan worden toevertrouwd aan haar bemanning.
De kapseisproef moest aantonen dat deze jongste generatie reddingboot daadwerkelijk over zelfrichtende capaciteiten beschikt. In twee verschillende testen richtte de reddingboot zichzelf na kapseizen in een paar seconden weer in normale positie. Een levensreddende eigenschap in extreme omstandigheden.
Reddingboten van de KNRM, die onder alle weersomstandigheden inzetbaar moeten zijn, worden ontworpen naar de strengste eisen. Zeewaardigheid en stabiliteit zijn voor de veiligheid het belangrijkst. Voor de bemanning tellen echter ook het comfort en het bedieningsgemak. Deze 19 meter lange reddingboot NH 1816 combineert alle technische, ergonomische en operationele wensen van de KNRM in een opmerkelijk nieuw ontwerp.
Kapseizen en doorvaren
De zelfrichtende capaciteit van de reddingboot ontstaat door het lage zwaartepunt van het schip en de luchtbel in het stuurhuis, die bij kapseizen zorgen voor het snel richten als een duikelaar. De motoren en de apparatuur aan boord zijn zo uitgevoerd, dat ze na kapseizen gewoon blijven functioneren.
Meer informatie www.knrm.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X