Nieuwe gids en naslagwerk 'Handboek Varen op de Waddenzee' voor watersporters die veilig op het Wad willen varen

PERSBERICHT
gottmer_waddenzeeHaarlem – Het Handboek Varen op de Waddenzee behandelt alle aspecten van het varen op de Waddenzee, voor beginners én gevorderden. Het boek geeft de lezer inzicht in wat hij of zij moet weten alvorens het wad op te gaan. Daarnaast dient het als naslagwerk voor meer ervaren wadvaarders.
De Waddenzee is een uitdagend en gevarieerd vaargebied, met rust en avontuur, beschutting en openheid, vlak water en kolkende zeeën. In het handboek komen onder andere de onderwerpen ‘getij en stroming’, ‘navigeren’, ‘wantij of ondiepte passeren’ en ‘droogvallen’ aan bod.
Marianne van der Linden is onder Wadvaarders bekend vanwege haar publicaties, cursussen en lezingen over het varen op de Waddenzee. Deze vijfde-generatie-schippersdochter is vanaf haar jonge jaren op de Waddenzee te vinden. In 2003 richtte Marianne vaarschool ScheepsWijs op, waarmee zij theorie- en praktijkcursussen aanbiedt over het varen op dit prachtige getijdenwater.
‘Het Handboek Varen op de Waddenzee biedt nieuwkomers een plezierige kennismaking met het Wad en de ervaren schipper zal er veel in herkennen. Het boek komt echt uit de praktijk: een aanrader.’ – Jan Röben (Vereniging Wadvaarders)
U kunt het boek bestellen in de boekhandel, watersportwinkel of op www.handboekwaddenzee.nl.
Handboek Varen op de Waddenzee, Marianne van der Linden, hardcover, 220 pagina’s, € 34,95. Uitgeverij Hollandia, ISBN 978 90 6410 548 7
Meer informatie www.hollandia-boeken.nl