‘Moedige’ Laura Dekker bij windvlagen van 50 knopen goed aangekomen in Kaapstad en daar nu gelijk met Volvo Ocean Race

Kaapstad – De Nederlandse tienerzeilster Laura Dekker heeft na het ronden van Cape Aghulhas, de Indische Oceaan achter zich gelaten en is de Atlantische Oceaan weer opgevaren richting Kaap de Goede Hoop, vlak onder Kaapstad. Daar is ze gisteren bij vlagen van 50 knopen wind (windkracht 10) goed aangekomen. Hier ontmoet ze de deelnemers van de Volvo Ocean Race, die zich intussen weer voorbereiden op de start van de tweede etappe op 11 december.

In Kaapstad – waar Dekker alom respect afdwong onder de lokale zeilers, ze verdrong zelfs de krantenkop van de Volvo Ocean Race –  was ook Laura’s vader Dick Dekker aanwezig:  “Ze doet het echt helemaal zelf. Ik ben trots, maar soms ook een beetje bang…”.  Het is de tweede maal dat Laura haar vader kon ontmoeten tijdens haar zeilreis.  (Nauticlink, CapeTimes – met dank aan Hans de Vries, Blog Laura Dekker)

6 gedachten over “‘Moedige’ Laura Dekker bij windvlagen van 50 knopen goed aangekomen in Kaapstad en daar nu gelijk met Volvo Ocean Race”

  1. Zo zie je maar…onze kleine Hollandse trots zit mooi tussen de grote zeilers der aarde en ze heeft daar mooi respekt afgedwongen…way to go meid ga zo door en wat er ook voor kritiek wordt geschreven over je …de beste stuurlui staan nog steeds aan wal… Goeie zet om de grote ronde via Zuid Afrika te nemen…Een gedurfd staaltje van je talent…

  2. Ik vind het helemaal super natuurlijk moet je wel een beetje anders zijn om zoiets te doen waar zij mee bezig is zelf ben ik nu in Kaapstad toen zij arriveerde ging het hier vreselijk te keer, tussen de professionals van de Komt zij goed mee

  3. ik wou dat ik jou was

    wat een wereld vrouw

    Zephire is met jou

    gr Nico

  4. Moedig, roekeloos of gewoon dom? Ik vrees het laatste. En nu maar hopen dat het goed afloopt. Het zal meer geluk dan wijsheid zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *