Vloot van historische motorjachten op weg naar Leeuwarden voor 40-jarig jubileum ‘Oude Glorie’

Heerenveen, Leeuwarden – Van 3 tm 5 augustus viert de Vereniging van Booteigenaren ‘Oude Glorie’ haar 40-jarig bestaan in de Prinsentuin van Leeuwarden, de culturele hoofdstad van Europa, met ongeveer 50 historische motorjachten.

De Oude Glorie is de landelijke behoudsorganisatie van historische en authentieke motorjachten gebouwd vóór 1945, dus aan het begin van de gemotoriseerde pleziervaart, en vertegenwoordigt ruim 250 van deze schepen binnen het Varend Erfgoed van Nederland.

Om met zoveel schepen uit het gehele land in Leeuwarden te komen heeft de Oude Glorie een aanbrengtocht georganiseerd waarbij al gaande steeds meer schepen zich zullen aansluiten. De tocht begint op 28 juli in Aalsmeer met een 9 tal schepen en eindigt op donderdagmiddag 2 augustus in het centrum van Heerenveen.

In totaal zullen ruim 40 pavoiseerde schepen de oevers van de Herenwal vullen om zo op feestelijke wijze de binnenstad kennis te laten maken met deze historische schepen.

De volgende ochtend, 3 augustus, vertrekt de vloot vanaf 08:15 uur naar Leeuwarden om daar ’s-middag in de Prinsentuin af te meren. Vanaf dat moment tot en met zondag 5 augustus is een vloot van ruim 50 historische motorjachten te bewonderen in de Prinsentuin te Leeuwarden. (grootheerenveen.nl, www.oudeglorie.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *