Provincie Groningen waarschuwt recreatievaart voor laag waterpeil Oldambtmeer

Blauwestad – Het water in het Oldambtmeer bij Blauwestad wordt voorlopig niet meer bijgevuld. Dat laat de provincie Groningen donderdagmiddag weten.

Het waterpeil in het meer zakt door de droogte in combinatie met de warmte momenteel zo’n halve centimeter per dag. Recent werd besloten om het peil vanuit het Winschoterdiep aan te vullen, maar dat wordt nu op zijn beloop gelaten.

Inmiddels is het waterpeil zodanig gezakt dat er rekening moet worden gehouden met 0,70 meter onder Normaal Amsterdams Peil (NAP). Het dalende waterpeil heeft verder geen ingrijpende gevolgen, al moet de recreatievaart opletten. Omdat het waterpeil de komende twee weken verder zakt, kan het op sommige plekken ondiep worden buiten de aangegeven vaarroutes.

Eigen risico
Voor zeilboten of kleine motorjachten die toch buiten de aangegeven vaarroutes besluiten te varen, is het risico voor eigen rekening, zo laat de provincie weten. (RTVNoord)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *