Jachthaven Oosterhout mag definitief uitbreiden met vijfde aanlegsteiger

OOSTERHOUT – Watersportvereniging Sluis 1 heeft er twaalf jaar op moeten wachten, maar er komt definitief een vijfde aanlegsteiger bij jachthaven Den Ouwe Sluis. Mogelijk opent een gedeelte daarvan dit jaar al. Met de extra steiger komen er op de huidige 130 ligplaatsen in de Oosterhoutse jachthaven nog eens zo’n veertig bij.

De realisatie had nogal wat voeten in de aarde. Eerst moesten de leden van de vereniging akkoord geven, daarna de gemeente. En toen alles in kannen en kruiken leek, stapte betonfabriek Struyk Verwo dit voorjaar naar de Raad van State om bezwaar te maken tegen alle ontwikkelingen in de Zwaaikom. Zo wil de gemeente in dit gebied ook een nieuwe woonwijk realiseren. Inmiddels ligt er een overeenkomst tussen de gemeente en het Oosterhoutse betonbedrijf en kan de jachthaven opgelucht ademhalen. (BNdeStem)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *