America’s Cup Team Dutch Sail opent ‘Team Base’ in Scheveningen

Scheveningen – Zo ver als op de foto zijn we nog niet, maar officieel van start is het wel: het eerste Nederlandse America’s Cup-team in 167 jaar. Op een persconferentie in het Topzeilcentrum in Scheveningen werd het startschot gelost voor Team Dutch Sail.

De officiële presentatie volgt op de berichtgeving van 27 november 2018 dat KNR&ZV uit Muiden en KR&ZV De Maas zich hadden aangemeld om de handschoen op te nemen tegen huidige titelhouder Nieuw-Zeeland. Initiatiefnemer en tweevoudig winnaar van de America’s Cup met Team Oracle USA, Simeon Tienpont, sprak de verzamelde pers toe. “Wij hebben in Nederland alles in huis om dat tot een succes te maken. De kennis, de botenbouwers en de zeilers.” (Zeilen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *