Kees Hellinga kijkt uit naar het moment dat zijn stoomsleepboot de eerste klappen maakt

BIDDINGHUIZEN – Kees Hellinga is een doorzetter. Sinds hij vorig jaar de stoomsleepboot Johannes kocht, heeft hij heel wat tegenslagen gekend. Maar samen met de vrijwilligers van het Mechanisch Erfgoed Centrum uit Dronten heeft hij de schouders er onder gezet. Tijdens de sleepbootdag in Biddinghuizen kon hij vorige week trots zijn nieuwe stoomketel presenteren.

Kees kocht vorig jaar een verwaarloosde boot, dat wist hij. Gelukkig lag er wel een certificaat voor het belangrijkste onderdeel: de stoomketel. Het idee was simpel: een beetje sleutelen, schuren en verven en dan kon hij ermee gaan varen.

Het liep allemaal anders, want de ketel bleek zo lek te zijn als een mandje. En dus werd het een kostbare, tijdrovende en frustrerende exercitie voor de 23-jarige student uit Zeewolde. (De Drontenaar)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *